Varma

Käyttäjän opas

Vuosikertomuksemme on saatavilla ainoastaan sähköisenä, mutta sen voi tulostaa kokonaisuudessaan, valmiiksi paketoiduissa osissa tai oman mielenkiinnon mukaan oikean laidan työkaluvalikon avulla. Tämä ohje kertoo, miten käytät sähköistä vuosikertomusta sekä sen työkaluvalikkoa ja aineistopankkia.

Vuosikertomus koostuu kuudesta osiosta: Lyhyesti, Eläkkeiden turvaaminen, Sijoitukset, Hallinto, Tilinpäätös sekä Hyvää työtä.

Lyhyesti-osio esittelee Varman yhtiönä ja vuoden 2013 tiiviisti graafien sekä tunnuslukujen kera. Osiosta löytyy myös toimitusjohtaja Matti Vuorian katsaus sekä vuoden 2014 alussa aloittaneen uuden toimitusjohtajan Risto Murron kirjoittamat tulevaisuuden näkymät.

Eläkkeiden turvaaminen -osiossa on tiedot keskeisistä liiketoiminnoista. Sijoitukset-osio kertoo kattavasti vuoden 2013 sijoitustoiminnan painopisteistä ja tuotoista. Hallinto-osio sisältää mm. selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä ja palkka- ja palkkioselvityksen. Tilinpäätös kattaa hallituksen toimintakertomuksen, tuloslaskelman, taseen, rahoituslaskelman sekä tilinpäätöksen liitetiedot. Hyvää työtä -osioon on koottu hyvän työn makupaloja vuodelta 2013.

Navigointi

Päänavigaation alas aukeavasta valikosta pääset helposti siirtymään suoraan haluamallesi sivulle tai osion pääsivulle. Voit liikkua myös käyttäen osiokohtaista navigaatiota, joka näkyy sivun vasemmassa laidassa. Vuosikertomuksen navigaatio kokonaisuudessaan on nähtävissä alapalkin Sivukartassa.

Hakutoiminnot

Voit käyttää hakua kirjoittamalla etsimäsi asian yläpalkin hakukenttään.

Sanasto

Alapalkista pääset sanastosivulle, josta löydät täsmentävän selityksen usealle keskeiselle termille.

Tekstin seassa olevat sanastotermit on alleviivattu katkoviivalla. Viemällä hiiren osoittimen alleviivatun sanan päälle saat esiin selitelaatikon. Alleviivattua sanaa klikkaamalla pääset sanastosivulle.

Palaute

Voit antaa palautetta palautesivulla, jolle pääset alapalkin kautta.

Työkalut

Lisää sivu raporttiisi

Voit lisätä sivuja omaan raporttiisi työkalupalkin Lisää sivu raporttiisi -painikkeesta. Sivu, jolla olet, siirtyy tällöin omaan raporttiisi. Pääset tarkastelemaan raporttisi sisältöjä painamalla Kokoa oma raporttisi -painiketta.

Kokoa oma raporttisi

Kokonainen vuosikertomus ja sen alaosiot ovat ladattavissa PDF-tiedostoina. Joitakin taulukoita voit ladata myös Excel-tiedostoina. Aineistopankissa pääset katsomaan myös Varman vuosikertomuksessa olevat videot. Voit myös koostaa oman, PDF-tiedostona ladattavan raportin haluamistasi sivuista valitsemalla navigaatiosta osioita tai yksittäisiä sivuja.

Tulosta

Tulostustoiminto avaa tulostettavan version sivusta, jolla olet.

Vertaa vuoteen 2012

Vertaa vuoteen 2012 -toiminnolla voit avata uuteen välilehteen vastaavan sivun vuoden 2012 vuosikertomuksesta ja verrata tietoja keskenään.

Jaa

Jaa-toiminnon avulla voit jakaa sivukohtaiset vuosikertomuksen sisällöt sähköpostitse tai yhteisöpalveluissa (Twitter, LinkedIn, Facebook ja Google+).